Commercial Business Controller till Semper AB

Vi har nöjet att rekrytera en Commercial Business Controller till vår kund Semper AB.
Vi söker dig som tycker om att jobba i en föränderlig miljö och som har intresse av förbättringsarbete, effektivisering och strukturering av processer.

Som Business Controller hos Semper arbetar du som en Commercial Business Partner där du kommer stötta och vara sparringpartner mot försäljningsorganisationen i Finland och Norge samt vara aktiv i business cases avseende Sempers produktportfölj tillsammans med dina andra controllerkollegor. Huvudkontoret är i Sundbyberg och du kommer att ingå i avdelningen Finance/IT, inom gruppen controlling som består av fem controllers och du rapporterar till Head of Controlling.

”Visionen är att vi på controlling-avdelningen inte bara tittar på utfall och historik, utan är en aktiv spelare i organisationen där vi ger stöd och support för att styra verksamheten mot våra gemensamma mål. Vi ska ha kul på jobbet; vi värdesätter ärlighet, effektivitet, produktivitet, leverans, nytänkande samtidigt som team-andan genomsyrar hur vi arbetar själv men också med andra” – Kar-Yin, Head of Controlling på Semper och din blivande chef.

”Föreställ dig att du får möjlighet att arbeta med något som är väldigt viktigt och som gör skillnad. Mat är både viktigt och gör skillnad. Vi på Semper finns till av en anledning: Vi tycker att alla har rätt till bra mat. Naturligt god mat utan konstiga tillsatser. Barn och vuxna med särskilda mat- och näringsbehov ska känna sig trygga med vad de äter. Vill du vara med och göra skillnad? Semper söker nu en nyckelperson till huvudkontoret i Sundbyberg.”

Arbetsuppgifter:

 • Ha helhetsansvar för uppföljning av resultatet; månad-, kvartal- och årsrapportering samt budgetering & rolling forecast.
 • Säkerställa att alla kostnader & avsättningar är i enlighet med vår affärsverksamhet vid varje bokslut.
 • Bistå med beräkningar, analyser, budgetarbete av försäljning till vinstmarginal.
 • Proaktivt identifiera och lyfta fram åtgärdsområden samt initiera och driva/delta i projekt för att främja vinstmarginal.
 • Delta i /driva projekt som ska utveckla och strukturera befintliga arbetssätt, processer, rapporteringar och rutiner inom controllingavdelningen & för att främja kundrelationer, interna som externa.
 • En del affärsresor kan förekomma till de nordiska kontoren, produktionsanläggningen i Sverige samt moderbolaget Hero i Schweiz.

Kvalifikationer:

 • Du har en civilekonomexamen och du har arbetat i minst 2-3 år som business controller.
 • Du har jobbat med processen av hela resultaträkningen.
 • Du kan översätta siffror på ett förståeligt och pedagogiskt sätt för kollegor som inte jobbar direkt med finans.
 • Du har goda kunskaper i Excel och Power Point.
 • Du är obehindrad i det svenska och engelska språket i tal och skrift.
 • Har du tidigare erfarenhet av SAP är det högst meriterande.
 • Du är en person som tar initiativ och drivs av/räds inte för förändring.
 • Du är lyhörd och har lätt för att kommunicera.
 • Det du inte kan tar du reda på och du söker efter information.
 • Du tycker om att arbeta i team samtidigt som du kan jobba självständig och du är prestigelös.
 • Du har lätt för att samarbeta och du kan bjuda på dig själv.

 

Om Semper AB:

Det välkända varumärket Semper borgar för samma höga kvalitet som det gjort sedan starten 1939. Idag är Semper AB ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt, modersmjölksersättning och hälsosamma snacks. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg och produktionsanläggning finns i Götene. Semper AB har ca 300 medarbetare i Sverige, Finland, Norge och Danmark och omsätter cirka 2 miljarder SEK. Företaget ingår i den internationella livsmedelskoncernen Hero Group, som har drygt 4 000 medarbetare i 19 länder. Läs mer på www.semper.se

Idag är Semper marknadsledande inom barnmat i Sverige och Danmark och har en tillväxt på de nordiska marknaderna både inom barnmat och hälsosamma snacks. För vår fortsatta framgång behöver Semper engagerade medarbetare som bidrar med kunskap, driv och nya idéer. Semper AB har omkring 300 anställda totalt i hela Norden. Merparten arbetar på huvudkontoret i Sundbyberg och i produktionsanläggningen i Götene. Företaget har även kontor i Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. Sedan 2006 ägs Semper AB av Hero AG, en internationell livsmedelskoncern.

Om Hero Group:

Sedan 2006 ingår Semper AB i det internationella livsmedelsföretaget Hero Group vars mission är; “To delight consumers by conserving the goodness of nature”. Företaget grundades 1886 i Lenzburg, Schweiz, där huvudkontoret fortfarande ligger. Inom Hero Group är huvudkategorier barnmat, modersmjölksersättning, sylt och marmelad samt hälsosamma snacks. Produktportföljen består av flera välkända internationella och lokala varumärken. Läs mer på https://hero-group.ch/sv

”När du kliver innanför dörrarna på huvudkontoret i Sundbyberg möts du av en varm och välkomnande atmosfär. På väggen längs korridoren som sträcker sig mot det öppna kontorslandskapet får du följa ett antal bilder som berättar om Sempers historia. Kontorslandskapet är kreativt och lekfullt inrett med färgglada möbler och mycket ljusinsläpp. Det märks tydligt att anställda hos Semper är stolta över företagets historia och kultur som de byggt upp. Det märks också att det är ett lag som arbetar här, ett lag som arbetar med innovation och utveckling för att nå Sempers vision.”

Läs mer om våra företagsvärderingar här: https://hero-group.ch/sv/vara-varderingar
Du är varmt välkommen med din ansökan via Sofie Björkman på Be Professional, Referera till tjänsten som ”Business Controller till Semper.”. Senaste ansökningsdag är den 15e dec.
sofie.bjorkman@beprofessional.se/ 0704 – 066789.

Omfattning
Heltid

Publiceringsdatum
16 November, 2023

Sista ansökningsdag
12/15/2023

Anställningstyp
Permanent

Ort
Sundbyberg

Företag
Semper AB

Vi tillämpar bolagets integritetspolicy

Be Professional AB

Org.Nr: 559214-2821
Kungsgatan 37, 8tr
111 56 Stockholm

Följ oss

LinkedIn 

Copyright © 2023 Be Professional AB